Strenge beveiliging op filmfestival Cannes

Rond het filmfestival van Cannes zijn intensieve beveiligingsmaatregelen genomen. De Franse minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve was maandag in de badplaats om het veiligheidsprotocol te checken.

De minister besprak met een afvaardiging van de organisatie, beveiligingspersoneel en de lokale middenstand de extra maatregelen die zijn getroffen rond de 69e editie van het prestigieuze internationale filmfestival. Een bron van de Hollywood Reporter die bij het overleg aanwezig was, spreekt van "drastische" veiligheidsacties rond de rode loper. Zo zullen alleen de sterren uit het uitgebreide filmaanbod van het festival de loper mogen bewandelen, alle anderen worden "omgeleid via andere routes."

In een interview met de Franse publieke omroep liet Cazeneuve weten dat er een speciale commandopost zal worden ingericht in Cannes. Ook moeten bezoekers rekening houden met extra beveiliging op het strand en controles op de wegen die naar de badplaats leiden. Op een aparte bijeenkomst zei de burgemeester van Cannes dat bezoekers van het filmfestival er rekening mee moeten houden dat er willekeurig gefouilleerd kan worden tijdens het evenement. Er worden tijdens het twaalf dagen durende festival zo'n 45.000 mensen verwacht in de plaats aan de Cote d'Azur, onder wie veel prominenten.

Het filmfestival van Cannes opent woensdag met de première van Woody Allens nieuwe film Café Society.

Toon reacties