Sterren bij afscheid van idool Kobe Bryant

Het wemelde van de sterren bij de afscheidswedstrijd van basketballer Kobe Bryant. Onder anderen Kanye West, Jay Z, Maroon 5-zanger Adam Levine en zijn vrouw Behati Prinsloo, komiek George Lopez en David Beckham hadden kaartjes weten te bemachtigen voor de galavoorstelling van de NBA, net als acteur Jack Nicholson.

Kanye West deelde op Twitter een foto van zijn toegangskaartje. ''De laatste wedstrijd van God'', schreef de rapper erbij. Voormalig basketballer Lamar Odom had meegewerkt aan een videoboodschap voor Kobe, die eind november had aangekondigd met pensioen te gaan. ''Ik wil je laten weten dat ik van je hou. Je had een geweldige carrière. Ik ben trots te mogen zeggen dat ik erbij was. Carpe diem'', aldus Lamar.

Jack Nicholson zei in de videoboodschap: ''Kobe, tot ziens. Ik denk dat ik met jou ga pensioneren. Het was fantastisch jou te mogen zien spelen. Mijn familie en ik hebben van je genoten en ik hoop dat jij er minstens zoveel van genoot."

Na twintig jaar en vijf kampioenschappen zette Bryant woensdagavond in het stijf uitverkochte Staples Center van Los Angeles een punt achter zijn loopbaan. Al voor de wedstrijd werd 'Black Mamba', zoals zijn bijnaam luidt, uitgebreid gehuldigd. "Je bent de beste Laker ooit'', fluisterde clublegende Magic Johnson duidelijk zichtbaar in het oor van Bryant.

De tweevoudig olympisch kampioen liet vervolgens nog één keer zien hoe goed hij kan basketballen. Hij leidde Los Angeles Lakers met liefst zestig punten langs Utah Jazz: 101-96.

Toon reacties