Sieradenmaker bedenkt challenge: 'Maak sieraad van alledaags materiaal'

Sieraden.

Sieradenmaker Hennie Broers heeft al haar lessen moeten afzeggen vanwege corona. Maar ze zit niet stil en heeft een challenge bedacht: Maak een sieraad van huis-, tuin- en keukenmateriaal.

Broers is gespecialiseerd in het maken van sieraden van edelmetaal, vooral duurzaam zilver. Vaak in combinatie met andere materialen, zoals hout of steen, maar ook visleer en naalden van stekelvarkens. Nu ze vanwege de coronamaatregelen haar workshops moest annuleren, roept ze via haar nieuwsbrief de lezers ervan op creatief te blijven of worden.

Ze daagt hen uit een sieraad te maken van alledaags materiaal. ,,Dus géén zilver, of andere edelmetaal, omdat niet iedereen dat in huis heeft.’’ Het mag een blikje zijn of tandenborstel, wat te denken van paperclips of nietjes. ,,Het sieraad moet te dragen zijn (ketting, (oor)ring, armband). Hoe en waar, dat is aan jullie!’’, schrijft ze.

Broers stelt twee prijzen beschikbaar, want ze verdeelt inzenders in twee groepen. De cursisten, die al ervaring hebben met sieraden maken, en de groep die voor het eerst iets probeert. De eerste groep maakt kans op 35 euro om te besteden aan materiaal, de tweede groep kan deelname aan een workshop winnen. Een heuse jury zal de inzendingen beoordelen op ontwerp, draagbaarheid en originaliteit.

Deelnemers kunnen tot 15 mei hun sieraad inzenden naar of langs brengen in haar atelier in DOAS (Cornelis Trooststraat 48, Leeuwarden), voorzien van naam, telefoonnummer en adresgegevens. Als de coronamaatregelen op 1 juni eindigen, zijn de sieraden vanaf dat moment te bezichtigen in haar atelier. Zolang de expositie duurt, blijven ze daar. Daarna krijgen de ontwerpers ze terug.

www.henniebroerszilverkunst.nl