Sensation blikt tevreden terug

De organisatie van het festival Sensation, zaterdagavond in de Amsterdam ArenA, blikt tevreden terug op de zestiende editie. Het thema van Sensation was dit jaar Angels and Demons. Bezoekers moesten in het zwart of wit gekleed komen. De twee dresscodes kwamen gescheiden binnen toen de Nederlandse dj Sam Feldt de avond opende.

Na de opening volgde een muzikale en visuele battle tussen YAX.X, die de zwarte dresscode vertegenwoordigde en Mr. White die het opnam voor de witte dresscode. Tijdens het hoogtepunt van de battle verenigden beide groepen zich.

"Door het inzetten van led-armbandjes, die de bezoekers om hun polsen droegen, was het mogelijk om de dresscode van de bezoekers te accentueren. De armbandjes werden opgelicht in verschillende kleuren. Door de bandjes in dezelfde kleur op te laten lichten ontstond eenheid, waardoor de dresscodes werden verenigd. Dit was een heel spannend moment, maar het zag er ongelofelijk goed uit! Het was heel tof om te zien dat alle puzzelstukjes in elkaar plek vielen, we werken immers een jaar lang naar deze show toe'', zegt show director Sander Vermeulen.

De line-up bestond verder onder meer uit David Guetta, Nicky Romero, Yellow Claw, Don Diablo en Robin Schulz. Op Twitter bedankt de organisatie alle Angels en Demons voor een geweldige nacht.

De veiligheidsmaatregelen waren aangescherpt na een mogelijke dreiging. De gemeente maakte dat deze week bekend, zonder in details te treden. Iedereen werd gefouilleerd en er waren meer controles. Op sociale media werd geklaagd dat het soms twee uur duurde voor je door de toegangspoortjes was. "Door de aangescherpte veiligheidsmaatregelen ondervond het publiek helaas veel hinder bij de entree, omdat iedereen langer moest wachten dan gebruikelijk'', zegt een woordvoerder. Hij roemt de samenwerking tussen politie, gemeente en de ArenA. "Veiligheid gaat voor alles.''

Toon reacties