Senna de Groot (23) zat drie maanden vast op het Caribische eiland Union, wegens corona. Met haar Franse vriend Miguel maakte ze daar een album, Stuck In Paradise.

Daar zit je dan, op Union Island. Corona, lockdown, alle horeca dicht. Senna de Groot, uit Leeuwarden maar geboren in Deinum, had net haar Franse vriend Miguel Llano-White op bezoek, tot het misging. Toen zaten ze daar, drie maanden lang, op een eilandje met zo’n 3000 inwoners. ,,Je loopt in een uur van de ene kant naar de andere.”

Senna en Miguel gingen niet bij de pakken neerzitten. Ze huurden samen een appartementje en gingen meteen maar liedjes schrijven. Ze kenden elkaar nog niet zo lang, maar hadden toch al ontdekt dat ze allebei wel erg van de muziek zijn. ,,Een lokaal cafeetje had allerlei muziekinstrumenten, dus wij vroegen of we de instrumenten mochten lenen, omdat ze toch dicht moesten. Dat vonden ze prima.”

Cheesy romance

Ze liepen er ook nog eens een plaatselijke producer tegen het lijf, Mason (dat is zijn artiestennaam, voluit heet hij Roshik Mason), die ervoor zorgde dat de boel werd opgenomen en uiteindelijk op de verschillende streamingsdiensten verscheen. Zo kwam Stuck in Paradise onder de mensen, onder de artiestennaam Cat (‘coffee and tea’). Het is een album vol sfeervolle en ontspannen liedjes – precies het soort liedjes dat je krijgt als je drie maanden vastzit op een Caribisch eiland.

Inspiratie genoeg. ,,We hadden in een week al drie liedjes”, zegt Senna. Over zeilen, over het leven op het water en op zo’n eiland, en over haar en Miguel. ,,Het is ook een beetje een cheesy romance story.

Ze is deels opgegroeid op het zeiljacht van haar vader. Niet zo gek dus dat ze als het ware al liftend de Atlantische Oceaan overstak. ,,Heel veel jongeren doen dat. Moderne hippies. Mensen met boten zijn vaak wel op zoek naar bemanningsleden.” Op de Canarische Eilanden had ze Miguel al ontmoet, die de reis maakte samen met zijn vader op diens boot.

Terug naar huis

Op de Kaapverdische Eilanden trof ze hem weer en toen spraken ze af om elkaar op Union Island te ontmoeten. Daar was Senna inmiddels terechtgekomen, via Suriname. Dat deel van de reis maakte ze op de boot van Rienk van der Molen, uit Joure.

‘Het is prettig als iemand een oogje in het zeil houdt’

Drie maanden op Union, ,,daar heb ik de Caribische cultuur wel leren kennen. Het is er echt heel relaxt, een heel laidback sfeertje. Het is er natuurlijk ook erg warm, het grootste deel van de tijd. Soms denk je: wat doen die mensen nou de hele tijd. Heel anders dan in Nederland.” Het bevalt Senna wel. Voorlopig blijft ze in die streken, ,,genoeg heen en weer gereisd’’.

Zij en Miguel zitten nu op Martinique, ze passen op de boot van een Fransman die weer even terug is naar huis. ,,Het orkaanseizoen komt eraan, dus dan is het voor hem wel prettig dat iemand een oogje in het zeil houdt.” Het proces van liedjes schrijven ligt even stil, ,,we moesten ook werk zoeken. Maar dat komt wel weer. We hebben nu één gitaar aan boord, we willen meer spullen kopen en dan ergens een studiootje inrichten. Als we een beetje gesetteld zijn, komt Mason langs en gaan we opnemen. Hij is superenthousiast over het hele project.”

Intussen heeft het duo zeker onder de ‘lifters’ in het gebied al een mooie reputatie met hun muziek. ,,Het is best toegankelijk en chill, dat draai je gemakkelijk op de achtergrond in een cafeetje.”

Cat: Stuck in Paradise.

Mason Made Music.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Muziek
Plus artikel gelezen
Je las zojuist een artikel.
Onbeperkt PREMIUM-artikelen lezen?

Lees nu PREMIUM vanaf € 1,15 per week. Je krijgt dan onbeperkt toegang tot al onze artikelen, video’s, columns en meer.

Probeer PREMIUM direct