Sekstape Hulk Hogan kost Gawker de kop

Gawker Media is bankroet. Het mediabedrijf, dat eerder dit jaar nog veroordeeld werd tot het betalen van een miljoenenboete aan Hulk Hogan, heeft vrijdag een faillissement aangevraagd.

Gawker publiceerde in 2012 een sekstape van Hogan. Op de beelden, die zonder Hogans medeweten werden opgenomen, is te zien hoe de voormalig worstelaar seks heeft met de vrouw van zijn toenmalige beste vriend.

Hogan klaagde Gawker aan, na een slepende rechtszaak besloot een jury dat Gawker 115 miljoen dollar (102 miljoen euro) aan schadevergoeding moet betalen. Later kwam daar nog eens een bedrag van 25 miljoen (22 miljoen euro) dollar bovenop. Met het totaalbedrag van 140 miljoen dollar (124 miljoen euro) wilde de jury duidelijk maken dat Gawker een grens had overschreden.

Na het toekennen van de schadevergoedingen liet Hogan blijken nog niet klaar te zijn met Gawker. Vorige maand sleepte hij het mediabedrijf opnieuw voor de rechter, omdat de website documenten zou hebben gelekt waaruit bleek dat hij racistische opmerkingen maakte. Een verzoek om die nieuwe zaak te starten werd onlangs afgewezen.

Toon reacties