Regionale act Storksky opent Pinkpop

De Limburgse zanger en gitarist Michiel Claessen heeft met zijn project Storksky vrijdagmiddag de 47e editie van Pinkpop geopend. In een stampvolle en bloedhete tent op het festivalterrein in Landgraaf beet de jonge muzikant het spits af voor een weekend vol pop, rock en elektronica in Zuid-Limburg.

Claessen won eind vorig jaar de regionale talentenjacht Nu of Nooit. Traditiegetrouw opent de winnaar van de Limburgse bandjeswedstrijd de aankomende editie van Pinkpop in de Brand-tent.

Even voor 16.30 uur zijn The Common Linnets de eerste artiesten op het hoofdpodium. En een uurtje later verklaart Gary Clark jr. het 3FM Stage voor geopend. Van 22.25 tot 23.45 uur zijn de Red Hot Chili Peppers op het hoofdpodium de afsluiter van de Pinkpop-vrijdag. Zaterdag zijn de mannen van Rammstein de headliner, en de laatste grote naam op zondag is Paul McCartney.

Net als vorig jaar vindt het populaire popfestival dit jaar niet plaats met Pinksteren. Sinds een aantal jaar laat de organisatie het traditionele pinksterweekend los als de feestdagen te vroeg in het seizoen vallen. Veel grote internationale artiesten zijn dan nog niet op tournee.

Toon reacties