Recordaantal kaartjes voor Oerol

De 35e editie van het cultureel festival Oerol op Terschelling heeft een recordaantal kaartjes omgezet.

Voor de verschillende voorstellingen waren er ruim 100.000 kaartjes in omloop. Er werden bovendien zo’n 30.000 entreebandjes verkocht, noodzakelijk om kaartjes te kunnen kopen.

Dat getal is dus een indicatie van het aantal ‘unieke’ bezoekers op deze festivaleditie. Die wordt vanavond rond zonsondergang, 22.09 uur, afgesloten met een laatste keer ‘dansen op het wad’.

De bezoekers kozen vooral voor nieuw en avontuurlijk werk. Dagelijks was er van zonsopgang tot ver na zonsondergang theater te zien op het Waddeneiland. Zo stapten jonge en gerenommeerde theatermakers tijdens Oerol buiten de gebaande paden. Neem theaterregisseur Erik Vos (83), die dit jaar zijn debuut beleefde op Oerol. Hij bracht met 'Het verhaal van Hester’, geschreven door zijn echtgenote Inez van Dullemen, ook meteen zijn laatste regie op de planken.

Dit jaar introduceerde Oerol volgens de festivalorganisatie een aantal succesvolle nieuwe initiatieven, zoals de verrassings-WhatsApp. Drie keer per dag werden bezoekers gewezen op een pop-up dansfeest, een geheim optreden of workshop. Zo’n 2500 bezoekers meldden zich aan voor de dienst.

Toon reacties