Rechtszaak tegen Fiat Chrysler na dood acteur

Fiat Chrysler wordt aangeklaagd, nadat acteur Anton Yelchin zondag om het leven kwam door een ongeluk met zijn Jeep Grand Cherokee van de fabrikant. De auto rolde achteruit terwijl hij achter het voertuig stond en hulpeloos werd doodgedrukt tussen de auto en zijn brievenbus.

Drie mensen zijn nu een zaak begonnen waarbij zich eventueel nog meer consumenten kunnen aansluiten. De aanklagers zeggen dat de versnellingsbak verantwoordelijk is voor Yelchins dood en nog zeker driehonderd andere incidenten. De versnellingsbak waar de fabrikant voor koos voor de Jeep zou gevaarlijk zijn, omdat deze ook na het schakelen in een centrale positie rust. Daardoor kan de chauffeur niet zien of de auto veilig geparkeerd staat.

Er zou al sinds begin 2015 worden geklaagd over ongelukken met de Jeep om deze reden. Onlangs riep Fiat Chrysler ruim 800.000 auto's in de VS terug vanwege een kapotte schakelaar. De fabrikant zou eigenaren echter alleen via een brief op de hoogte hebben gesteld van de ontwerpfout, zonder het probleem op te lossen. "FCA's onredelijke vertraging in het repareren van de fout en de waarschuwingsbrief was duidelijk niet genoeg en te laat voor Mr Yelchin", zo zeggen de aanklagers. "Bijna een miljoen auto's met defecte schakelaars staan nog steeds in de garages en op de opritten van nietsvermoedende eigenaren."

De aanklagers willen dat de fabrikant gedwongen wordt het probleem op te lossen. Na de dood van de 27-jarige Yelchin, die bekend is van Star Trek, kondigde Fiat Chrysler al aan het ongeluk te gaan onderzoeken.

Toon reacties