Rechter maakt geen haast met zaak Prince

Rechter Kevin Eide maakte maandag duidelijk dat hij geen haast heeft met de zaak rond de nalatenschap van Prince. De in april plotseling overleden zanger had geen testament, tientallen mensen beweren familie van Prince te zijn en dus recht te hebben op een deel van de erfenis.

Maandag boog Eide zich over de procedure die zal gelden voor de verdeling van de erfenis. Volgens Amerikaanse media meldden zo’n twintig advocaten zich in de rechtbank. Wie daadwerkelijk familie van Prince is, moet mogelijk vast worden gesteld aan de hand van dna-tests. Die zouden de boel behoorlijk kunnen vertragen.

De advocaten van Prince’s zus en bekende halfbroers en -zussen vroegen de rechter snel duidelijkheid te verschaffen. “Vertraging kan dit nalatenschap schaden. Dat is nu eenmaal de realiteit van deze business.” Eide maakte echter duidelijk van plan te zijn de tijd te nemen. Volgens de rechter is de zaak rond het fortuin van Prince uniek. Daarom overweegt hij advies in te winnen bij een hogere rechtbank. Ook dat kan voor vertraging zorgen.

Als Prince, wiens enige kind en ouders niet meer in leven zijn, een testament had nagelaten, was veel sneller duidelijk geweest wat er met zijn nalatenschap moet gebeuren. Naar een dergelijk document is urenlang gezocht, stelde de advocaat die namens de toezichthouder bij de zitting aanwezig was. “We hebben op vier locaties gezocht en in duizenden dozen gekeken.”

Toon reacties