Programmering op tv aangepast na dood Ali

Vanwege het overlijden van bokslegende Muhammad Ali is de programmering bij de publieke omroep zaterdagavond aangepast. Zo staat op NPO 3 de documentaire The Trials of Muhammad Ali geprogrammeerd. De VPRO zendt die uit om 20.50 uur.

De documentaire vertelt over Ali's strijd buiten de ring en zijn spirituele transformatie. ,,Zelfs als je niet van boksen houdt, is The Trials Of Muhammed Ali een intrigerende kroniek van de religieuze en politieke bewustwording van de boksende superster'', aldus de NPO.

Door deze uitzending verschuift de eerste aflevering van de zesdelige misdaadserie Varg Veum naar volgende week. De rest van de programmering op de zender blijft ongewijzigd.

Op NPO 1 is verder zaterdagavond bij de NOS een in memoriam van bijna een uur te zien over Muhammad Ali: The Greatest. Presentator Tom Egbers praat vanaf 23.00 uur met gasten als Ruud ter Weijden, Guus Dubbelman, Alex Blanchard en Kees Jansma over de legende, die veel meer was dan een bokser. Ook zijn er actuele beelden en veel archiefbeelden van Ali te zien. Vanaf 00.24 uur volgt 'Nog 1 keer opstaan voor Ali: The Thrilla in Manila', een volledig gevecht van de bokser van 1 oktober 1975.

Toon reacties