'Prince werd behandeld voor overdosis'

Prince werd vrijdag, zes dagen voor zijn dood, behandeld voor een overdosis. Dat zou de echte reden zijn geweest voor de noodlanding die Prince die dag maakte.

De artiest was onderweg naar huis na een concert in Atlanta. Nog geen uur voordat hij zou arriveren maakte zijn vliegtuig een noodlanding in de plaats Moline. Zijn woordvoerders lieten toen weten dat Prince last had van ernstige griep. In werkelijkheid werd hij volgens TMZ met spoed naar het lokale ziekenhuis gebracht voor een injectie die gewoonlijk wordt toegepast om de effecten van een drug tegen te gaan.

Dokters zouden Prince hebben geadviseerd 24 uur in het ziekenhuis te blijven. Omdat hij geen privékamer kon krijgen vertrok hij al na drie uur, hoewel het toen volgens ooggetuigen nog niet goed met hem ging.

Prince (57) werd donderdagochtend dood aangetroffen in een lift in zijn studio. Medisch personeel probeerde nog eerste hulp toe te passen, maar dit was te laat. Inmiddels is bekend dat er vrijdag een autopsie wordt uitgevoerd om de doodsoorzaak te onderzoeken. De autoriteiten hebben het ziekenhuis in Moline volgens TMZ om het medisch dossier van Prince gevraagd.

Toon reacties