Peppers knallen eerste dag Pinkpop uit

Terwijl Torre Florim van De Staat nog een laatste circle pit-rondje danste met zijn publiek in de Brand-tent en de Amerikaanse dancehitmachine Major Lazer het veld voor het 3FM Stage nog één keer euforisch liet springen, trapten de Red Hot Chili Peppers op het hoofdpodium af voor de laatste show van de Pinkpop-vrijdag.

Na tien jaar waren de Peppers terug in Landgraaf. In anderhalf uur knalden de Amerikaanse rockfunkers zo'n beetje hun hele repertoire erdoorheen. Scar Tissue, Snow, Rain Dance Maggie, Californication, By the Way, Give it Away. Alle grote hits kwamen voorbij, afgewisseld met guitige onderonsjes tussen zanger Anthony Kiedis en bassist Flea. Ook kreeg het publiek een exclusief inkijkje in wat nieuw werk dat voor de langverwachte nieuwe plaat op stapel staat, die dit jaar moet uitkomen.

Pinkpop-baas Jan Smeets bedankte het publiek na afloop voor hun aanwezigheid op de eerste dag van de 47e editie van het festival in Landgraaf. Hij gaf de Pinkpoppers nog een goede raad mee: "Steek vannacht maar een kaars aan op dat het morgen goed weer is. En investeer in jezelf, leg een bonnetje opzij voor een poncho. Die heb je misschien zondag nodig." Voor de vrijdag gingen 27.000 dagkaarten over de toonbank. In totaal 40.000 mensen blijven het hele weekend.

Toon reacties