Opnieuw Europese prijs voor Micropia

Het Amsterdamse museum Micropia heeft opnieuw een Europese onderscheiding gekregen. Op het Griekse Lesbos heeft het museum van de European Museum Academy de DASA Award ontvangen. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt.

Musea worden hierbij beoordeeld op de innovatieve, creatieve en kwalitatieve presentatie en inhoud van het museum en educatieve activiteiten. Ook wordt gekeken naar de interactieve rol van het publiek en de balans tussen educatie en vermaak. De internationale jury stelde onder meer dat Micropia model staat voor het museum van de 21e eeuw.

Onlangs ontving Micropia ook al een van de hoogste Europese museale onderscheidingen, de Kenneth Hudson Award, voor het meest innovatieve museum. Micropia wil mensen laten ontdekken wat het belang is van microben voor de mens en natuur.

Opsteker

Ook het Literatuurmuseum.nl, een initiatief van het Letterkundig Museum, heeft in Wenen met de European Design Award een Europese prijs in de wacht gesleept. Het online platform won binnen de categorie Information Website.

De prijs is volgens het Letterkundig Museum een enorme opsteker, omdat de Raad voor Cultuur onlangs de subsidie kortte.

Toon reacties