Ook Pearl Jam schrapt concert North Carolina

Pearl Jam en ook de rockband Boston sluiten zich aan in het rijtje bands dat concerten in de Amerikaanse staat North Carolina schrapt. Daarmee protesteren de muzikanten tegen een nieuwe wet die transgenders discrimineert.

"We willen dat Amerika een plek is waar niemand weggestuurd kan worden in een zaak of ontslagen kan worden op hun werk vanwege van wie ze houden of wie ze zijn", zo schrijft Pearl Jam in een handgeschreven brief die op hun website te zien is. "Daarom moeten we stelling nemen tegen vooroordelen." Ook de band Boston deelt een soortgelijk bericht: "We annuleren de show om de aandacht te vestigen op de zaak."

Pearl Jam keert de staat de rug echter niet toe: "Het zal mensen die kaartjes hebben gekocht frustreren, maar we kunnen je verzekeren dat wij net zo gefrustreerd zijn. We hebben met lokale groepen contact gehad en we zullen financieel helpen om te helpen bij deze zaak."

Eerder schrapten Bruce Springsteen en Ringo Starr al shows in de staat vanwege de zogenaamde toilet-wet, waarin staat dat het geslacht tijdens de geboorte bepaalt of iemand ofwel de dames- ofwel de herentoilet dient te gebruiken. De wetgeving is een klap in het gezicht van transgenders. Cyndi Lauper en Duran Duran besloten hun concerten wel door te laten gaan, maar Duran Duran protesteerde tijdens hun show tegen de politieke gang van zaken. Lauper belooft hetzelfde te gaan doen.

Toon reacties