Nog veel onduidelijk voor deelnemers songfestival

Nog veel onduidelijk voor deelnemers songfestival ANP

De gevolgen van de afgelasting van het Eurovisiesongfestival zijn voor veel deelnemers nog onduidelijk. Slechts weinigen weten al of hij of zij volgend jaar een herkansing krijgt.

AVROTROS was er snel bij om te bevestigen dat Jeangu Macrooy ook in 2021 de Nederlandse afgevaardigde zal zijn. Ook Griekenland meldde dat Nederlands-Griekse Stefania het nog een keer mag proberen. Hetzelfde geldt voor de inzendingen van Spanje en Oekraïne. Andere artiesten zijn nog in afwachting van een officiële bevestiging dat ze volgend jaar namens hun land het podium op mogen.

Sommige artiesten weten nu al dat hun kans op het winnen van het songfestival definitief voorbij is. In ieder geval Zweden en Estland willen gewoon weer opnieuw beginnen met voorrondes. Uku Suviste (Estland) krijgt daarin al wel een plek in de halve finale.

Nieuw liedje

Deelnemers zijn verdeeld over de vraag of ze over een jaar met hun al uitgebrachte nummer naar het songfestival willen of een nieuw liedje moeten aandragen. De Bulgaarse zangeres Victoria, een van de favorieten voor de eindzege, stelt bijvoorbeeld dat iedereen de kans moet krijgen om het liedje alsnog te kunnen brengen, terwijl de Belgische groep Hooverphonic absoluut met een ander nummer wil.

Organisator European Broadcasting Union (EBU) buigt zich momenteel over de kwestie.

home
net-binnen
menu