Nederlands tintje op Filmfestival Cannes

De filmwereld strijkt vanaf woensdag neer in Cannes voor het jaarlijkse filmfestival in de Zuid-Franse badplaats. Op het programma staat dit keer een aantal producties van Nederlandse regisseurs zoals de, weliswaar Franse, film Elle van regisseur Paul Verhoeven. De thriller over een zakenvrouw (Isabelle Huppert) die wraak wil nemen op haar verkrachter, beleeft in Cannes zijn wereldpremière.

Het is voor de 77-jarige Verhoeven niet de eerste keer dat zijn werk is te zien op het filmfestival. In 1992 opende zijn thriller Basic Instinct het evenement aan de Côte d'Azur.

Verder is de Frans-Japanse animatiefilm The Red Turtle van de Nederlandse regisseur Michael Dudok de Wit opgenomen in Un Certain Regard, het belangrijkste bijprogramma van het filmfestival. De korte film Debiel van regisseur Dewi Reijs drong door tot de selectie van de Short Film Corner en de korte film Amani, geregisseerd door Joris Weerts en Eelko Ferwerda, is te zien in het zogenoemde 'next' programma, waarin innovatieve nieuwe projecten centraal staan.

De 69e editie van het filmfestival duurt tot en met 22 mei.

Toon reacties