Nederland klaar voor songfestivalfinale

Nederland maakt zich op voor de finale van het Eurovisiesongfestival. Zaterdagavond probeert Douwe Bob de winst in de wacht te slepen met het nummer Slow Down.

De songfestivalgekte bereikte ook bij een bakker in Montfoort het hoogtepunt. Hij heeft sinds vrijdag Douwe Bob-tompoezen in de aanbieding. "Ik was vanochtend tompoezen aan het maken en dacht: hier moeten we wat mee", zegt Arjan van Dommelen voor de camera van het ANP over de geboorte van de songfestivaltompoes.

Het gebakje wordt volgens de banketbakker positief ontvangen. "Mensen vinden het echt heel erg leuk. Binnen een paar minuten ging het nieuws over de Douwe Bob-tompoes al rond. Dat het zo snel ging, hadden we niet verwacht."

Thee

Niet alleen Montfort is klaar voor de finale. Ook in Douwes thuisstad Amsterdam worden voorbereidingen getroffen. Zo is Douwes stamkroeg vrijdag versierd. De eindstrijd is zaterdag op een groot scherm te volgen in biljartcafé Hermes op de Ceintuurbaan.

Douwe zelf is ook volop bezig met de voorbereidingen. Vrijdag doet de zanger het 'lekker rustig aan', hoewel de tweede dress rehearsal nog in de agenda staat. "Ik doe gewoon wat ik leuk vind. Beetje chillen met mijn vrienden. En veel thee met honing, gember en citroen drinken."

Toon reacties