NPO biedt steun op radio en televisie tijdens coronacrisis

NPO biedt steun op radio en televisie tijdens coronacrisis ANP

Nederlanders zitten massaal voor de buis tijdens de coronacrisis, en juist tijdens deze periode wil de publieke omroep troost bieden. De Nederlandse Publieke Omroep past daarom de programmering verder aan en wil hulp en ontspanning bieden op radio en televisie.

Zo komt de EO vanaf woensdag met een nieuw dagelijks programma, Nietalleen.nl. Daarin brengt presentator Bert van Leeuwen mooie en hoopvolle initiatieven van mensen en instanties tijdens de coronacrisis onder de aandacht.

Op televisie en via NPO Start zendt de NPO iconische beelden uit het verleden uit. Zo kunnen mensen terugkijken naar belangrijke momenten uit de sport en muziek. Ook komen er tientallen Nederlandse films bij op NPO Start.

Ook de radio biedt steun aan thuiszitters. Zo is er op NPO 3FM, FunX en KX Radio het programma Eerste Hulp Bij Quarantaine te horen. Zo gaat 3FM vanaf maandag elke dag live op Instagram met een andere dj, die samen met luisteraars een work-out doet of een college geeft.

NPO Radio 2 houdt een Online Festival. Rob Stenders, Wouter van der Goes en Frank van 't Hof geven Nederlandse artiesten een podium van 18.00 uur tot middernacht.

menu