NOS pakt uit met Olympische Spelen

NPO 1 zendt tijdens de Olympische Spelen maar liefst achttien uur per dag livetelevisie uit. In totaal gaat het om driehonderd uur sport vanuit Brazilië, waar de zomerspelen op 5 augustus beginnen. Volgens de NOS is er geen plek en tijdstip waarop de sportliefhebbers het nieuws in Rio de Janeiro hoeven te missen. Naast televisie zijn de Spelen ook te volgen op de radio, teletekst en via veertien gelijktijdige livestreams op internet.

De gemiddelde olympische dag begint in Nederland rond de klok van 07.00 uur als Jeroen Stomphorst twee uur lang in NOS Studio Rio een overzicht geeft van wat er de nacht ervoor op sportgebied allemaal is gebeurd. Het is in Rio namelijk vijf uur vroeger. Daarna volgt van 09.00 tot 10.00 uur de 'match of the day' van het olympisch basketbaltoernooi. Hiervan doet Mart Smeets dagelijks verslag. Dit is zijn laatste klus voor de NOS na een loopbaan van 42 jaar.

Rond de klok van 14.00 uur begint de eerste van drie edities NOS Rio Live, met vier uur lang sport afwisselend gepresenteerd door Rivkah op het Veld en Sjoerd van Ramshorst. Om 18:00 uur praat Tom Egbers met sidekick Robin van Galen, bondscoach waterpolo bij de heren, in NOS Studio Rio iedereen bij die heeft gewerkt. Daarna volgt de tweede editie van NOS Rio Live met Dione de Graaff of Herman van der Zandt, van 18.45 uur tot 23.00 uur.

Aansluitend is het tijd voor de dagelijkse late night talkshow NOS Studio Olympic Park met Henry Schut en daarna is er nog tot 05.00 uur in de ochtend live sport te zien, wederom met Dione de Graaff of Herman van der Zandt.

De omroep brengt verder in opdracht van de olympische organisatie het hockeytoernooi in beeld voor miljarden kijkers wereldwijd.

Toon reacties