Meerdere fouten op proefevenementenlijst Rijksoverheid

Meerdere fouten op proefevenementenlijst Rijksoverheid ANP

Op de lijst van proefevenementen van de Rijksoverheid stonden woensdag meerdere fouten. Dat bevestigt een woordvoerder van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW). Zo stonden poppodia Metropool in Enschede en Hengelo onterecht niet op de lijst. Hoe dat heeft kunnen gebeuren, kan de zegsman niet verklaren.

Soms zou het te maken hebben met het feit dat organisaties zich later hebben aangemeld, waardoor dit niet goed is doorgekomen. De Molen van Hapert stond onterecht wél op de lijst. De molenaar zou daar helemaal niets vanaf weten.

Lees ook [PREMIUM] Speelparadijs Monkey Town in Leeuwarden gaat helemaal niet open: ‘Dan maar geen omzet, maar ik werk niet mee aan de testsamenleving’

Volgens Omroep Brabant staan er, naast deze fouten, meerdere locaties op de lijst die er niet horen. Zo geven camping De Paal in Bergeijk en Landal Het Vennenbos, ook in Hapert, aan verbaasd te zijn dat zij op de lijst staan.

Theaters en poppodia in onder meer Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam, Utrecht, Groningen, Maastricht, Arnhem, Breda, Haarlem en Alkmaar doen mee aan de proefevenementen. De poppodia gaan op 22 april open met bekende locaties als het Paard in Den Haag, Hedon in Zwolle, Tivoli in Utrecht en 013 in Tilburg. In de verschillende plaatsen staan onder anderen Danny Vera, Jack Poels, Blaudzun en RONDÉ op het podium. Ook de 3FM Awards worden met publiek uitgereikt in Tivoli.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Cultuur