Media Art Festival zoekt jonge mediakunstenaars

De installatie 'Sub/liminal soundscapes' waarmee Ildikó Horváth tijdens het Media Art Festival de Young Masters Award 2019 in de wacht heeft gesleept. Foto Juhasz Istvan Andras

Voor het Media Art Festival dat in principe deze herfst plaatsvindt, is de organisatie op zoek naar jonge, beginnende mediakunstenaars die willen exposeren.

Het Media Art Festival, dat van 20 november tot en met 8 december in Leeuwarden op de planning staat, heeft altijd een vast onderdeel: de Young Masters. Het publiek kan hierin kennismaken met werk van jonge, pas afgestudeerde of zelfs nog studerende mediakunstenaars.

Voorgaande jaren werden deelnemers grotendeels gescout op de eindexamenexposities van de Nederlandse kunstacademies. Die tentoonstellingen gingen dit jaar, vanwege het coronavirus, niet door. Vandaar dat de organisatie deze open call doet.

Deelnemers aan de Young Masters dingen mee naar de MAF Young Masters Award, die door een internationale vakjury wordt toegekend. De winnaar krijgt een trofee aangeboden en een werkperiode in een Spaanse kunstenaarsresidentie. Er is plek voor vijftien kunstenaars.

De organisatie gaat er nu van uit dat het festival, net als lichtfestival LUNA, gewoon door kan gaan. Uiterlijk in september wordt, in samenspraak met alle partners en met de gemeente Leeuwarden, besloten of dat ook echt gaat lukken en in welke omvang. Wie denkt in aanmerking te komen voor een plek op het Media Art Festival kan

Werk inzenden tot 1 juli naar: mediaartfriesland@gmail.com .