Mark Wahlberg twijfelde over Boston-film

Mark Wahlberg twijfelde enorm toen hij werd gevraagd om mee te werken aan een film over de aanslag tijdens de marathon van Boston in 2013. De acteur is geboren in de Amerikaanse stad en vond zichzelf daarom in eerste instantie niet geschikt.

"Iedereen in Boston kent wel iemand die betrokken was bij de aanslag en weet wat voor verschrikkelijke tragedie het was", zegt Wahlberg tegen Page Six. "Toen ik werd gevraagd om mee te doen aan de film, had ik daarom het gevoel dat het niet zo'n goed idee was."

Wahlberg veranderde van mening toen hij het script had gelezen. "Toen realiseerde ik me pas wat een mooi eerbetoon het is aan iedereen: slachtoffers, reddingswerkers, politie, FBI, iedereen", legt hij uit. "Ik realiseerde me ook dat als ik het niet zou doen, er wel iemand anders zou worden gevraagd. En ik wist niet zeker of dat wel iemand zou worden die zich er net zo in zou storten als ik. Toen wist ik dat ik ja moest zeggen en ik ben blij dat ik dat heb gedaan."

In de film, die de naam Patriot's Day heeft gekregen, speelt Wahlberg de rol van politiechef Ed Davis. De kijker beleeft de gebeurtenissen in de film vanuit het perspectief van Davis, de politieman die vlak bij de bomexplosie stond. In de film staat naast de aanslag ook de jacht op de twee daders centraal.

Toon reacties