Linda liet covermodellen Jan en Tim zweten

Jan Versteegh en Tim Hofman moesten flink aan de bak voor ze zich covermodel van L’HOMO mochten noemen. “Ze moesten behoorlijk trainen om als mooie hardbody op de cover te komen”, zegt hoofdredactrice Linda de Mol voor de camera van het ANP.

Vijf à zes keer per week sporten en een aangepast dieet heeft zijn vruchten afgeworpen. “Ze kwamen aan op Curaçao en zagen er allebei ongelofelijk goed uit.” Volgens Linda was de fotoshoot ‘best wel heftig’, maar zijn de twee BNN-presentatoren ‘er vol voor gegaan’. “Het zijn echt wel pittige foto’s geworden. Toen ik ze zag, dacht ik: oké, die durven.”

Voor de kersverse covermodellen zelf was de gedurfde fotoshoot ‘een beetje uit de hand gelopen grap’. In een interview met Jan kwam L’HOMO ter sprake en gaf hij aan wel te porren te zijn voor een shoot. Tim stelde vervolgens voor samen uit de kleren te gaan voor het blad. “Ik denk dat wij dit meer voor de bespreekbaarheid van het onderwerp hebben gedaan dan dat we per se met onze blote kont in een blad willen staan”, zegt Tim. “Dat is ook leuk, maar wel secundair.”

Jan hoopt dat de gewaagde foto’s een discussie over homoseksualiteit op gang brengen. “Als mensen deze foto’s zien dan vinden ze er wel wat van. Of je het nou mooi vindt of niet, of sexy of helemaal niet, of zelfs aanstootgevend; je vindt hier wel wat van. En ik hoop dat we mensen kunnen laten zien dat dit gewoon twee mannen op een foto zijn.”

Toon reacties