Landgoed Prince mogelijk open voor toeristen

Paisley Park, het landgoed in Minneapolis waar Prince woonde en werkte, wordt mogelijk opengesteld voor toeristen. Dat overweegt de beheerder van het nalatenschap van de in april overleden zanger volgens rechtbankpapieren in handen van The Wrap.

De beheerder heeft toestemming gekregen om experts in dienst te nemen voor advies over hoe er openbare rondleidingen op het landgoed georganiseerd zouden kunnen worden. Uit de papieren blijkt ook dat er waarschijnlijk een hoop belasting betaald moet gaan worden over het nalatenschap van Prince, omdat hij geen testament heeft achtergelaten.

Zeker de helft van de totale waarde van zijn bezittingen, die volgens sommige schattigen 300 miljoen dollar waard is, kan door de belastingdienst worden opgeëist. Mocht daar niet genoeg cash voor zijn, dan moeten er bezittingen worden verkocht om de rekening te kunnen betalen. Volgens de rechter is het waarschijnlijk dat er rente en boetes aan de belastingdienst betaald moeten worden, voordat de volledige rekening kan worden voldaan.

Dit vooruitzicht heeft bijgedragen aan de toestemming entertainmentexperts in te huren, maar de rechter waarschuwt de beheerder niet overhaast te handelen en de belangen van de erfgenamen in gedachten te houden. De zus van Prince en zijn halfbroers en -zussen maken aanspraak op een erfdeel. Daarnaast zijn er een aantal mensen die claimen verwant te zijn aan Prince en daarom ook recht op een deel te hebben. Zij hebben tot vrijdag de tijd hun claim bij de rechtbank in te dienen.

Toon reacties