Kunstenaar Scholte uit voormalig postkantoor

Kunstenaar en museumhouder Rob Scholte heeft het voormalig postkantoor in Den Helder verlaten. Hij moest van de gemeente Den Helder vertrekken. Een woordvoerder van Scholte zegt dat de kunstenaar samen met zijn gezin elders onderdak heeft gevonden, maar wilde niet zeggen waar dat is.

Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat een deurwaarder is begonnen met de ontruiming van het pand. De kunstenaar had er een museum en atelier in gevestigd. Ook woonde hij met zijn gezin in het gebouw. Scholte had het pand in bruikleen van de gemeente.

Scholte had eigenlijk al afgelopen vrijdag uit het voormalig postkantoor weg moeten zijn. Maar omdat de kunstenaar geen gehoor gaf aan die oproep is besloten tot de ontruiming. De kunstenaar kreeg nog wel de tijd krijgt om persoonlijke spullen te verzamelen en mee te nemen. De sloten van het pand worden vervangen.

Rechter

Scholte weet al sinds juni vorig jaar officieel dat hij het pand moet verlaten, stelt de gemeente. Dit is vorige maand nogmaals door de rechter bevestigd.

De gemeente Den Helder wil het pand verkopen. Twee jaar geleden wilde de gemeenteraad het aan Scholte verkopen, maar daar ging het college van B en W niet in mee. De partijen liggen sindsdien met elkaar in de clinch.

Toon reacties