Koninklijke steun bij EK helpt niet iedereen

'Koning voetbal' bleek op de vierde dag van het Europees kampioenschap in Frankrijk ook erg in trek bij de echte royals. Die uitten op verschillende manieren hun steun voor hun nationale ploeg, met wisselend succes.

Koning Felipe, eind vorige maand ook al aanwezig bij de finale van de Champions League in Milaan, reisde maandag naar het Stadium Municipal in Toulouse om Spanje aan het werk te zien tegen Tsjechië. Gerard Piqué zorgde er met een laat doelpunt voor dat de voetbalminnende koning reden tot juichen had, 1-0.

Prins Daniel was naar het Stade de France in de Parijse voorstad St Denis gekomen om Zweden aan te moedigen in de openingswedstrijd in groep E tegen Ierland. De sportieve echtgenoot van kroonprinses Victoria, voor zijn huwelijk eigenaar van een sportschool, zag de Ieren tweemaal scoren. Tot geluk van Zweden was één doelpunt in het eigen Ierse doel: 1-1.

Filmpje

In dezelfde groep komt ook het bij velen favoriete België uit, dat in het Parc Olympique Lyonnais speelde tegen Italië. Koning Filip had verplichtingen thuis op het paleis, maar belde vooraf met bondscoach Marc Wilmots om de ploeg succes te wensen. Zonder resultaat. De Rode Duivels wisten niet te scoren en verloren met 2-0.

In het weekeinde hadden de aansporingen van de Britse prins William, president van de Football Association, voor de Engelse voetbalploeg - in de vorm van een filmpje op YouTube - ook maar half succes. De Engelsen speelden gelijk tegen Rusland (1-1). Hij beloofde bij de derde wedstrijd in de poule, tegen Slowakije, zelf aanwezig te zullen zijn.

Toon reacties