Kimberly kijkt uit naar finale van Idols

Het doel was om in ieder geval de eerste liveshow te halen, maar Kimberly Fransens staat woensdag in de finale van Idols. De blonde zangeres staat daarin tegenover Nina den Hartog. "Superspannend”, blikt de 24-jarige Kimberly vooruit. "Het besef is er nog niet helemaal maar ik ben natuurlijk superblij.”

Vorige week overleefde Kimberly de halve finale van de RTL-talentenjacht en moest ze toezien hoe Steve en Tom naar huis werden gestuurd. Over haar winkansen, durft ze het niet te hebben. "Nina en ik zijn totaal verschillend. Ik ben veel meer ‘outgoing’ en ben meer van de kleding en de make-up, terwijl zij echt een heel ander type is.” Dat is ook te horen in de liedjes die ze het liefst zingen, vindt Kimberly. “Nina houdt het graag klein en akoestiek terwijl ik het juist groot wil.”

De geboren Brabantse dook donderdag voor het eerst de studio in om haar single op te nemen. Volgens haar een midtempo liedje met ‘een Amerikaans-achtige sound’. Kimberly was direct enthousiast toen ze het voor het eerst hoorde. "Het klinkt catchy en een beetje sexy.”

Kimberly probeert op advies van jurylid en ervaringsdeskundige Jamai, die de eerste versie van Idols won, zoveel mogelijk te genieten van wat haar allemaal overkomt. "Hij zei vooral: geniet en wees je er bewust van”, aldus de zangeres. Volgens haar is dat alleen nog niet zo makkelijk. "Het is lastig. Je wordt echt geleefd. De laatste weken zijn echt een rollercoaster en voor je het weet is het voorbij.”

Toon reacties