Jury beraadt zich over plagiaat Led Zeppelin

De jury in de plagiaatzaak tegen Led Zeppelin beraadt zich momenteel over het oordeel. Beide partijen hebben woensdag hun laatste argumenten gepresenteerd en wachten nu af wat de jury besluit.

Michael Skidmore klaagde de band aan namens de overleden gitarist Randy Wolfe van de band Spirit, die het nummer Taurus schreef wat volgens Skidmore een belangrijke inspiratiebron vormde voor Led Zeppelins hit Stairway To Heaven. Er zouden gelijke series gitaarakkoorden in beide nummers zitten. Twee experts getuigden namens Skidmore dat de nummers aanzienlijke gelijkenissen vertonen. Skidmore eist formele erkenning voor Wolfe en een deel van de royalties die Stairway To Heaven heeft opgeleverd en nog steeds oplevert.

Jimmy Page, de gitarist van Led Zeppelin die Stairway To Heaven componeerde, getuigde vorige week dat hij Taurus tot voor kort nog nooit had gehoord. Dinsdag zei zanger Robert Plant in de rechtbank dat hij zich niet kan herinneren de band Spirit in de jaren 60 live te hebben zien spelen.

In 2008 rekende Bloomberg uit dat Stairway to Heaven door de jaren heen zo'n 500 miljoen euro heeft opgebracht.

Toon reacties