Joop Mulder Plak voor Muntslag en Verwey

Jennifer Muntslag (links) en Dionne Verwey. FOTO NEEKE SMIT

Dionne Verwey en Jennifer Muntslag zijn de winnaars van de Joop Mulder Plak. Ze krijgen die prijs voor hun talkshows bij de corona-editie van Oerol.

De Joop Mulder Plak, vernoemd naar de oprichter van het Oerol-festival, wordt elk jaar uitgereikt aan ‘een kunstenaar die verrassend werk ontwikkelt in het Terschellinger landschap’. Verwey en Muntslag verdienen de prijs omdat ze, volgens Oerol, bij deze bijzondere corona-editie ‘de connectie met het publiek op afstand op bijzondere wijze hebben weten vorm te geven’.

Verwey en Muntslag maakten bij Het imaginaire eiland, zoals de digitale corona-editie van dit jaar gedoopt werd, elke dag twee talkshows: Tjiftjaf in de ochtend met Jennifer en Dionne en De avond In met Jennifer en Dionne . In betere tijden waren zij host op festivalterrein De Betonning.

De commissie die namens Oerol de prijswinnaar uitzocht: ‘Met de talkshows die zij voor Het imaginaire eiland hebben vormgegeven hebben zij niet alleen de connectie gemaakt tussen het programma en het publiek, maar hebben zij hun eigen nieuwsgierigheid, wie zij zijn en het verhaal dat zij willen vertellen vertaald naar een uitgebreid programma van tien uitzendingen. Zij zijn met ons in het diepe gesprongen in het zowel voor ons als voor henzelf nieuwe medium van online-live-televisie. Zij hebben zeer intensief samengewerkt met Erika Zeegers, de tolk gebarentaal op Het imaginaire eiland , en zijn samen met haar als team aan de slag gegaan om de talkshows toegankelijker te maken.”’

Voor deze prijs waren ook genomineerd de Belgische danser Benjamin Vandewalle, die vijf dagen over het eiland danste met de camera van zijn iPhone als enige gezelschap, theatergroep Nineties Productions en Radio Sancha, dat met de podcast WaterRuis een magisch-realistische wereld schiep.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Cultuur
Oerol