Jeangu Macrooy blijft Nederlandse songfestivalkandidaat

Jeangu Macrooy blijft Nederlandse songfestivalkandidaat ANP

Jeangu Macrooy blijft ondanks het uitstellen van het Eurovisiesongfestival de Nederlandse afgevaardigde. AVROTROS blijft achter de zanger staan, zo laat een woordvoerder in een reactie weten.

"Ook voor Jeangu Macrooy is dit een spannende periode geweest, maar hij begrijpt het besluit volledig", aldus AVROTROS, die samen met de zanger het vizier op 2021 richt. "We zetten graag met nieuwe energie en veel passie de samenwerking met Jeangu voort. Samen staan we sterk!"

Of Jeangu volgend jaar met een ander nummer dan zijn eerder deze maand gelanceerde Grow meedoet, is nog onduidelijk. De EBU buigt zich momenteel over de reglementen.

Begrip

De zanger heeft er vrede mee. "Het voelt heel gek. Ik was met een heel groot team in zo'n lekkere flow en we waren zo goed bezig met de voorbereidingen. En net als heel veel mensen keek ik uit naar een mooie periode straks", vertelt Macrooy in een videoboodschap.

"Helaas maar het is niet anders. Er is iets wat veel belangrijker is op dit moment en dat is de gezondheid van iedereen hier in Nederland. Dus ik begrijp de beslissing ook volkomen. De komende periode gaan we gewoon rustig bijkomen", aldus Macrooy. .

AVROTROS is "natuurlijk erg teleurgesteld" door het besluit om het songfestival te annuleren vanwege de huidige coronacrisis. "Helemaal omdat het Songfestival in 2020 juist voor Nederland een extra bijzonder jaar had moeten zijn. Uiteraard heeft AVROTROS het volste begrip voor de beslissing van de EBU, de gemeente Rotterdam en het projectteam bestaande uit NPO, NOS en AVROTROS. Dit is geen makkelijk besluit, maar helaas onvermijdelijk omdat de gezondheid te allen tijde voorop staat."

home
net-binnen
menu