Iris van Herpen showt collectie in Parijs

Niet alleen Amsterdam staat in het teken van mode tijdens de Amsterdam Fashionweek, ook in Parijs en Hongkong presenteren modeontwerpers deze week hun nieuwste collecties.

In de Franse hoofdstad liet de Nederlandse Iris van Herpen maandag haar visitekaartje achter. Iris van Herpen toonde op de tweede dag van de Paris Fashion Week haar nieuwe najaars- en wintercollectie Seijaku Couture. Dit deed ze in de l'Oratoire du Louvre, vanwege de bijzondere akoestiek van het kerkgebouw.

Van Herpen (1984) studeerde in 2006 af aan de ArtEZ hogeschool voor de kunst en liep onder meer stage bij Alexander McQueen in Londen. In 2007 showde ze voor het eerst haar werk tijdens de Amsterdamse modeweek en inmiddels heeft ze ook in het buitenland haar sporen verdiend. In mei won ze het Cultuurfonds Mode Stipendium 2016. Dit is de grootste prijs die een modevormgever in ons land kan krijgen.

Zowel de Fashionweek in Parijs als in Hongkong duurt nog tot en met donderdag. De Amsterdam Fashionweek duurt tot en met volgende week maandag. Daar begint het catwalkprogramma van deze zomereditie donderdag.

Toon reacties