'Ingesproken' Bad Banks trekt 525.000 kijkers

De eerste aflevering van de nagesynchroniseerde Duitse serie Bad Banks op NPO 1 heeft dinsdag 525.000 kijkers getrokken. Daarmee staat de serie op de zestiende plek in de Top 25 van de best bekeken programma's op dinsdag.

Vorige week donderdag maakte de NPO bekend voor het eerst een buitenlandse serie voor een volwassen publiek na te synchroniseren. In deze Duitse serie, Bad Banks, speelt Barry Atsma de hoofdrol. Hij heeft zijn Duitse teksten zelf nagesynchroniseerd. Directeur bij NPO Frans Klein sprak van een experiment en zei benieuwd te zijn hoe kijkers zouden reageren. Bij gebleken succes, gaat de NPO mogelijk vaker buitenlandse series nasynchroniseren.

Op Twitter uitten veel kijkers hun ongenoegen over de nasynchronisatie. Zo stelden mensen dat het goed te zien was dat de teksten opnieuw waren ingesproken. Verschillende twitteraars gebruikten het woord tenenkrommend.

Bad Banks gaat over een beruchte bankier (Barry Atsma) die bekendstaat om zijn hoge winsten en zijn risicovolle beleid. In het buitenland gebeurt nasynchronisatie veel vaker. In Nederland wordt het nooit gedaan, met uitzondering van kinderseries.

Toon reacties