Imca Marina moet biezen pakken

Imca Marina is druk aan het inpakken. Haar landgoed De Vicarie in de provincie Groningen wordt volgende maand op last van de bank geveild. "Ik ben nu bezig mijn spullen eruit te halen", zegt Imca in De Telegraaf.

Het inpakken valt niet mee. "Ik heb zoveel. Alleen al mijn bibliotheek! Die is me erg dierbaar, maar ik weet nog niet goed waar alles heen moet. En mijn kleding, prachtige creaties van Fong Leng en Edgar Vos." Imca zoekt ook nog een nieuwe plek voor haar kunst. "Ik heb het bisdom benaderd of zij een plek weten voor mijn religieuze kunst, een kerk of een parochiehuis."

Op 20 juni 'is het zover', dan gaat De Vicarie onder de hamer. Imca is al lange tijd op zoek naar een koper voor het landgoed, maar die heeft zich nog steeds niet gemeld. De bank wil niet langer wachten. "Ik moet telkens maar denken aan mijn goede vriend Jaap Buijs, die me steeds heeft gewaarschuwd om niet naar Groningen te verhuizen. Maar ik deed het toch."

Waar de 75-jarige Imca gaat wonen, weet ze niet. Ze heeft een onderkomen op Ameland, waar haar zoon Floris woont, maar voelt er niet veel voor daar te gaan wonen. "Dat is met het oog op mijn optredens niet verstandig."

Toon reacties