Idols-winnares: het was idioot deze avond

Nina den Hartog heeft woensdag de finale van Idols gewonnen. Ze kreeg de meeste stemmen van de kijkers en liet haar tegenstander Kimberly Fransens achter zich. De zangeres was door het dolle heen. "Het was idioot deze avond!", zei ze tegen BuzzE vanuit de taxi die haar naar RTL Late Night bracht.

De avond was volgens de 18-jarige Nina heel ontspannen. "Na het eerste moment had ik geen last meer van de zenuwen. Alleen op het laatste moment. Toen voelde ik het wel", lacht ze. "Het ging top, het had echt niet beter kunnen gaan. Ik heb alleen maar genoten." Eerder zei ze in een gesprek met BuzzE het niet erg te vinden als ze de finale zou verliezen. "Ik had nooit zoveel verwachtingen. Ik ben allang blij dat ik zo ver ben gekomen", zei ze toen.

Nina zei zich nog nauwelijks te kunnen voorstellen dat ze nu een Bekende Nederlander is. Al heeft ze daar de afgelopen dagen al even van kunnen proeven. "Ik woon in een klein dorp en daar word ik de hele dag door aangesproken. De hele dag vragen mensen om een foto."

Op de vraag of ze al weet wat er morgen allemaal op de planning staat reageert ze nuchter: "Ik hoop dat ik eerst mag uitslapen." Daarna volgt een hele reeks afspraken. Ze krijgt een eigen album en een platencontract bij Cloud 9 Music en ze gaat morgen dan ook meteen in gesprek met haar management en haar platenlabel. Dan krijgt ze te horen wat ze de komende tijd allemaal kan verwachten. "Ik hoop dat ik gewoon heel veel muziek mag maken." Haar eerste single, Lights Go Out, presenteerde ze woensdagavond tijdens de finale.

De tegenstrever van Nina, de 24-jarige Kimberly, durfde vooraf niets te zeggen over haar winkansen. "Nina en ik zijn totaal verschillend. Ik ben veel meer 'outgoing' en ben meer van de kleding en de make-up, terwijl zij echt een heel ander type is." Na afloop van de finale zei Kimberly dat ze het 'stiekem toch al een beetje had zien aankomen'. "Maar het is oké", zei ze berustend.

Toon reacties