Honderden 'kamers' geboekt voor minihuis

Een gedeelte van een kamer voor het groots miniatuurhuis gemaakt door Lena. Foto: Erikjan Koopmans

Het coronabouwproject van stichting Stoereloer maakt veel los. Om de werkzaamheden ‘behapbaar’ te houden, is het aantal aanmeldingen begrensd op vijfhonderd.

Het community art project van kunstcollectief Stoereloer heeft honderden reacties opgeleverd. ,,We zijn positief overweldigd’’, meldt coördinator Mariese Schuurman. ,,We waren met vijftig al blij geweest.’’ Vanwege het vele werk dat het met de hand inpakken van de bouwpakketjes kost, hebben de kunstenaars een grens gesteld bij vijfhonderd aanmeldingen.

Lees ook | Kinderen en ouderen bouwen samen een mini-huis

Kinderen en ouderen hebben massaal gehoor gegeven aan de oproep om mee te bouwen aan een ‘groots minihuis’. Elk van hen gaat een kamer te maken met daarin geliefde personen die ze nu missen, of spullen waar ze blij van worden. Schuurman: ,,Er is behoefte bij mensen om te laten zien wat deze tijd met ze doet.’’

De reacties komen uit Leeuwarden en wijde omgeving. ,,Goutum, Stiens... Ook van buitenschoolse opvang en van ouderen, uit Abbingahiem bijvoorbeeld.’’ Er wordt gezocht naar een geschikte plek om het minihuis te exposeren, zodra de coronamaatregelen dat toelaten.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Cultuur
Coronavirus