Hoe is het om na een culturele avond middenin het landschap te ontwaken?

Wakker worden in een kakafonie van saxofoonklanken, vogelgekwetter en kikkergekwaak in de Workumerwaard. Het 2018-project Ontwakend Landschap van Pier21 en Kening fan 'e Greide biedt een prachtige samensmelting van natuur en cultuur.

Ineens hoor je het, in de verte, een klank die je dromen door midden snijdt. Waar ben ik? In een tentje. In de Workumerwaard. Hoe laat is het? Even voor vijven in de ochtend. Wat hoor ik daar toch? Een merkwaardige soundtrack, een mix van uitbundig kikkergekwaak, vogelgekwetter en de diepe tonen van de sopraansaxofoon van jazzmuzikant Rudy Lobisch. En fluistert dichter Elmar Kuiper daar nou ook wat tussendoor? Even lijkt het erop alsof je weer wegzeilt, de slaap tegemoet, maar er is daarbuiten teveel te beleven. Open die slaapzak dus, open met die tent, schoenen aan, het ontwakend landschap in.

Registreer gratis en lees direct dit artikel

Heeft u al een account? Inloggen

Door op verzenden te klikken ga ik akkoord met de algemene voorwaarden en privacy statement

Na verzenden leest u direct verder

Gefelicteerd! U bent nu geregistreerd

U kunt met deze registratie elke maand 6 plus artikelen lezen.
We wensen u veel leesplezier.

Limiet bereikt

U heeft de limiet van 6 plusartikelen voor deze maand bereikt. Op de eerste dag van de volgende maand vullen we het tegoed weer aan. Of neem een abonnement voor onbeperkte toegang.

of koppel uw abonnement