Harry Potter haalt Boeken Top 10 niet

Saskia Noort staat voor de vierde week op rij met haar thriller Huidpijn op de eerste plek in de Boeken Top 10. Aangezien geen Engelstalige titels in de lijst worden opgenomen, komt Harry Potter and The Cursed Child er niet in voor. Anders had die op de tweede plek gestaan, laat de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) weten.

De Nederlandse vertaling van het achtste deel van de Harry Potter-reeks, dat is gebaseerd op het script van het gelijknamige toneelstuk, wordt in november verwacht. In dit nieuwste deel is Harry 37 jaar oud, werkt hij bij het Ministerie van Toverkunst en heeft hij drie kinderen. Het boek kwam afgelopen weekend uit. In verschillende landen, waaronder Nederland, waren boekhandels speciaal in de nacht van zaterdag op zondag open ter gelegenheid van de verschijning ervan.

Huidpijn is daarentegen nog steeds het populairste boek bij de boekhandels. Het boek van Saskia Noort gaat over Anne, Nederlands populairste televisiepresentatrice en journaliste, die dreigt haar grote liefde en daarmee haar droom te verliezen. Het verdriet hierover wordt breed uitgemeten in de pers.

Hoogste nieuwe binnenkomer in de Bestseller 60 is Max van André Hoogeboom. Max, die nieuw binnenkomt op de dertiende plek, is het ongeautoriseerde verhaal over de jongste coureur ooit die een formule 1-race wist te winnen, Max Verstappen.

Boeken Top 10 (notering, tussen haakjes notering vorige week, auteur, titel. Bron: CPNB. Zie www.debestseller60.nl)

1 (1) Saskia Noort - Huidpijn

2 (2) Karin Slaughter - Verborgen

3 (3) Jeff Kinney - Het leven van een loser 10 - Ff offline

4 (7) Fajah Lourens - Killerbody dieet

5 (4) Suzanne Vermeer - Hittegolf

6 (6) Jojo Moyes - Voor jou

7 (5) Hanya Yanagihara - Een klein leven

8 (9) Hendrik Groen - Pogingen iets van het leven te maken

9 (8) Paulien Cornelisse - De verwarde cavia

10 (11) David Baldacci - De laatste mijl

Toon reacties