Generale Douwe Bob verloopt soepel

Na twee vlekkeloos verlopen repetities vorige week in de Globe Arena in Stockholm stond Douwe Bob maandag aan het einde van de middag wederom op het enorme songfestivalpodium voor de eerste generale repetitie van de eerste halve finaleshow. Ook deze uitvoering van zijn nummer Slow Down verliep weer zonder problemen. De singersongwriter sloot zijn optreden af met een dikke knipoog vol in de camera.

Douwe en zijn band stonden voor de laatste keer voor een lege zaal. Tijdens de tweede generale repetitie maandagavond is er voor het eerst publiek aanwezig. Die uitvoering bepaalt ook al voor de helft het lot van de Nederlandse songfestivalinzending in de rest van de competitie. De vakjury's van de deelnemende landen baseren hun puntenverdeling op de prestaties in de show van maandagavond.

Maandagmiddag werd voor het eerst de hele show doorgelopen zoals die dinsdagavond in heel Europa live wordt uitgezonden. Presentator van de 61e editie van het Eurovisiesongfestival en winnaar van vorig jaar Måns Zelmerlöw opent de eerste halve finale van het festijn met zijn songfestivalhit Heroes. Zijn co-host Petra Mede presenteert het spektakel voor de tweede keer. In 2013 in het Zweedse Malmö was zij ook een van de presentatoren.

Toon reacties