Facelift voor cultureel Weimar

De Duitse stad Weimar begint aan een omvangrijk restauratie- en bouwproject van haar culturele erfenis. Het wereldberoemde Bauhausmuseum verhuist naar nieuwbouw.

De bouwvakkers gaan binnenkort aan het werk, wat in 2018 moet zijn afgerond. Dat is op tijd voor de viering van het honderdjarig bestaan. Het Staatliche Bauhaus werd in 1919 door de befaamde architect Walter Gropius als kunstschool gesticht.

Aan de bouw van het museum hangt een prijskaartje van 22 miljoen. De stichting die de financiering van de projecten coördineert is onder meer in onderhandeling met de deelstaat Thüringen om geld binnen te halen. Dat is nodig ook, want het woonhuis van Goethe krijgt eveneens een miljoenen kostende opknapbeurt.

Vele duizenden toeristen bezoeken jaarlijks het oude pand in het centrum. Het huis staat met de rest van het historische centrum van de stad op de werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Een andere bekende pleisterplaats voor toeristen, het uitgestrekte stadsslot, wordt de komende jaren eveneens ingrijpend opgeknapt.

Toon reacties