Extra lange uitzending RTL Late Night

RTL Late Night heeft vrijdagavond een extra lange uitzending. Voorafgaand aan de special met Coldplay besteedt Humberto Tan het eerste halfuur van de uitzending aandacht aan het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie.

Vanaf 23.00 uur tot middernacht staat de talkshow een uur lang in het teken van de Britse band. In gesprek met Humberto Tan onthult leadzanger Chris Martin dat hij op 13-jarige leeftijd voor de eerste keer met een meisje zoende, een Nederlandse: "Ze was mijn eerste liefde, maar brak mijn hart”.

Daarnaast vertellen de bandleden over hun aanhoudende verbazing over het succes dat ze hebben sinds hun eerste single ‘Yellow’ en over de samenwerking met Beyoncé en Avicii. Ze zeggen dat ze graag in Nederland zijn. Zelfs zo graag dat als het zou komen tot een brexit, Chris Martin zou verhuizen naar Amsterdam en leadgitarist Jonny Beckland naar Rotterdam.

Coldplay staat vrijdag voor de tweede keer in een uitverkochte Amsterdam ArenA. Het is de eerste keer dat Coldplay een interview geeft in een Nederlandse talkshow.

Toon reacties