Eerste namen Explore The North bekend

Explore The North heeft de eerste namen rond. De Egyptische toetsenspeler Islam Chipsy en zijn trio EEK is de meest in het oog springende naam van deze eerste worp.

Chipsy brengt een wervelend geluid met vliegensvlug toetsenwerk en de wortels ferm in de Egyptische electro cha3bi. De Ierse singer-songwriter Adrian Crawley komt na zijn optreden in 2014 opnieuw, nu met het Crash Ensemble, gespecialiseerd in hedendaagse, postminimalistische muziek.

Verder zijn aangekondigd de Amerikaanse folkzanger Ben Weaver, die per fiets naar al zijn optredens komt, de combinatie van de bands De Kift en Rats On Raft, schrijver A.H.J. Dautzenberg, de Utrechtse groep met Friese wortels The Fire Harvest en de Friese groep The Black Atlantic, die met verschillende kunstenaars het multimediaproject Somnium in elkaar heeft gezet. Dat gaat volgende maand in première op het Groninger festival Noorderzon.

De vierde editie van Explore The North speelt zich af op 25 en 26 november op verschillende plekken in de Leeuwarder binnenstad, met voor het eerst popcentrum Neushoorn als festivalhart.

Toon reacties