Edwin Evers staat op in Rio

Edwin Evers reist met zijn radioshow op 538 deze zomer af naar Rio de Janeiro. Vanaf daar volgt hij van maandag 8 augustus tot en met vrijdag 19 augustus de prestaties van de Nederlandse sporters op de Olympische Spelen.

Dat vertelde hij dinsdag in zijn programma. Evers en zijn sidekicks Rick en Niels zijn rechtstreeks te horen vanuit het Holland Heineken House in de Braziliaanse stad. Elke dag komen er Nederlandse sporters, coaches en artiesten langs. "Ik heb er heel veel zin in. Rio lijkt mij een hele bijzondere plek. We zitten met de studio op een mooie locatie waar we makkelijk sporters kunnen ontvangen. Volgens mij wordt het heel gaaf", vertelt de radio-dj.

Evers verhuist voor de negende keer tijdelijk met zijn show naar de Olympische Spelen. Ook cabaretiers en 'vrienden van de show' Peter Heerschop en Viggo Waas gaan mee naar Brazilië. Ondanks dat Evers al voor de negende keer tijdens de Olympische Spelen een uitzending maakt, is hij nog steeds gespannen. "Locatie-uitzendingen zijn altijd spannend, er moet veel op het laatste moment gebeuren. Er hoeft maar één gouden plak door een Nederlandse sporter gewonnen te worden en het hele land is oranje. Waar het om gaat is dat je sporters naar de studio krijgt."

Evers sluit niet uit dat hij in Rio ook op het strand gaat liggen en na de uitzending wedstrijden gaat kijken, maar hij is uiteindelijk toch echt in Brazilië om te werken. "De focus ligt op het programma. Ik wil niet zeggen dat we keihard moeten werken, maar je moet wel een beetje voorbereid zijn."

Toon reacties