Douwe houdt zich aan originele tekst

Douwe Bob heeft zich in de finale van het Eurovisiesongfestival zaterdagavond voor miljoenen tv-kijkers gehouden aan de originele tekst van zijn nummer Slow Down. Tijdens een generale repetitie vrijdagavond gaf hij het nummer ineens een kleine twist, door de laatste zin te veranderen.

In plaats van 'slow down brother, slow down brother, slow down if you can't go on' sloot hij zijn act vrijdag, voor de kritische ogen van de vakjury's, af met de zin 'slow down brother, slow down sister, slow down come together now'. De organisatie van het liedjesevenement liet daarop direct weten dat de acts in de finale niet mogen afwijken van de uitvoering in de voorronde.

De beruchte tien seconden stilte in Slow Down werden zaterdagavond door het publiek in de Globe Arena enthousiast opgevuld met uitbundig gejuich en luid applaus. In een laatste poging het Europese tv-publiek voor zich te winnen, fluisterde de 23-jarige Amsterdammer een charmante 'I love you' richting de camera, sloot hij zijn act af met een vette knipoog en riep na afloop nog een keer vol overgave 'I love you'.

Foutloos

Na het foutloze optreden volgt voor Douwe en zijn band het lange wachten in de Green Room. Na de Nederlandse act staan nog 23 artiesten op het programma. Als alle 26 finalisten hun nummer hebben gezongen, mogen miljoenen tv-kijkers stemmen op hun favoriete act.

De vakjury's uit 42 landen baseerden vrijdagavond hun puntenverdeling al op de generale repetitie. Die scores worden zaterdagavond na alle optredens eerst bekendgemaakt. Trijntje Oosterhuis geeft als negentiende door welk land namens de Nederlandse vakjury de befaamde twaalf punten krijgt. Nadat alle vakjurypunten zijn vergeven, worden de punten van de televoters per finale-act bekendgemaakt. De puntenprocedure is dit jaar gewijzigd, om de uitslag tot het einde toe spannend te houden.

Toon reacties