Douwe Bob oog in oog met 'concurrenten'

Douwe Bob gaat zaterdag zijn concurrenten voor het songfestival ontmoeten. Maar liefst 27 deelnemende landen staan zaterdagavond in de Melkweg in Amsterdam voor Eurovision in Concert. Dat is een recordaantal, vorig jaar waren er 24 acts. Aan het Eurovisiesongfestival, volgende maand in Zweden, doen in totaal 43 landen mee.

In de Melkweg staan onder meer de bij de bookmakers favoriete acts uit Frankrijk, Kroatië, Italië, Letland en Malta. Ook de Wit-Russische IVAN komt naar Amsterdam. Zijn act baart nogal wat opzien: hij is van plan naakt en met een wolf op te treden tijdens het songfestival. Of hij zaterdag ook naakt op het podium gaat staan, is bij de organisatie niet bekend. Ook over wolven in de Melkweg heeft concertorganisator René Romkes niets gehoord.

Alle optredens zijn zaterdag live, net als bij Eurovisiesongfestival. ''De bookmakers kijken en luisteren daarom mee met het concert en je ziet na afloop vaak verschuivingen in de lijst met getipte kanshebbers'', aldus Romkes.

Het Eurovisiesongfestival wordt dit jaar gehouden op 10, 12 en 14 mei. Douwe Bob strijdt in de eerste halve finale met zijn lied Slow Down voor een finaleplek. Vorig jaar wist Trijntje Oosterhuis de finale niet te halen.

Toon reacties