Douwe Bob moet eraan geloven in Stockholm

Douwe Bob moet er dinsdagavond aan geloven in het Zweedse Stockholm. Hij staat met het nummer Slow Down in de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival. Lukt het de 23-jarige singer-songwriter om een plek in de finale van zaterdag te behalen?

De Amsterdammer is als zesde aan de beurt in de Globe Arena, waar de 61e editie van het liedjesfestijn plaatsvindt. Hij neemt het op tegen zeventien andere landen, waaronder Kroatië, Cyprus en Rusland. In totaal gaan er tien deelnemers door naar de eindstrijd. Donderdag volgt de tweede halve finale, waaruit eenzelfde aantal landen doorgaat. Tijdens de repetities afgelopen week was al te zien dat de zanger een stilte van tien seconden in het nummer laat vallen, om de boodschap van het liedje extra kracht bij te zetten. Slow Down is, zoals de naam al doet vermoeden, een oproep het wat rustiger aan te doen.

Vorig jaar vertegenwoordigde Trijntje Oosterhuis ons land. Zij strandde in de halve finale. De laatste keer dat Nederland de liedjeswedstrijd won was in 1975. Toen kwam Teach-In met het nummer Ding-a-dong als winnaar uit de bus.

Toon reacties