Dit moet je zien op Welcome to The Village: Wereldmuziek

Vrijdag barst popfestival Welcome to The Village los in de Groene Ster in Leeuwarden. De LC loodst je deze week door het programma. Vandaag: wereldmuziek.

Grote naam: Tinariwen

Je zou het niet verwachten, maar de beste blues komt uit de Sahara. Gespeeld door Touareg-nomaden. Op Best Kept Secret opende dit jaar Bombino het hoofdpodium. Welcome to the Village heeft Tinariwen. Ingenieuze gitaarriffs, lijzige Arabische zang en Afrikaanse ritmes vormen samen een sound die niet te vergelijken is met de Europese en Amerikaanse tegenvoeters. Veel bezwerender dan Tinariwen zal het het hele weekend niet worden. Bevreemdend is het natuurlijk ook, want waar zingen ze in hemelsnaam over?

Tinariwen - Bontebok - vr, 19.30 u

Ghetto-feest: Hot 8 Brass Band

Weten waar Broken Brass Ensemble de mosterd haalt? Ga dan zeker kijken bij Hot 8 Brass Band. Deze brassband uit New Orleans staat tot kniediep in de tradities van The Deep South. Een hele batterij koper, minimaal slagwerk en wat invloeden uit hiphop maken dit tot een swingend geheel. Deze mannen zijn dan ook echt the real deal. Drie voormalige leden kwamen om door geweld en ze ondervonden aan den lijve de gevolgen van orkaan Katrina.

Hot 8 Brass Band - Blessum - zo, 20.00 u

Vreemde eend: Remy van Kesteren

Is het wereldmuziek? Niet echt, maar Remy van Kesteren is sowieso een vreemde eend in de bijt in de programmaring van Welcome to the Village. Dat was de harpist ook op het Best Kept Secret Festival. Daar werkte zijn spel voortreffelijk. Wat Van Kesteren maakt, is dan ook niet het standaard harpgepingel, nee hij speelt jazz op zijn harp. Bovendien heeft hij een indrukwekkende band om zich heen verzamelt, met onder meer trompettist Eric Vloeimans. Zo nu en dan gaat het op de experimentel tour. Op Best Kept Secret trokken de meeste toeschouwers dat prima. Zondag moet blijken of dat ook in Leeuwarden lukt. Hij staat in ieder geval mooi vroeg geprogrammaeerd.

Remy van Kesteren - Blessum - zo, 13.00 u

Toon reacties