Dit moet je zien op Welcome to The Village: Soul en hiphop

Vrijdag barst popfestival Welcome to The Village los in de Groene Ster in Leeuwarden. De LC loodst je deze week door het programma. Vandaag: soul en hiphop.

Grote naam: Fresku

Wie denkt dat Nederlandse hiphop vooral flauwe partyrap à la Ronnie Flex en Lil' Kleine is, kent Fresku niet. De rapper uit Eindhoven rapt niet over feestjes en vrouwen maar graaft diep in zichzelf. Het gaat over de schaduwkanten van succes en over de witte blik van de radio. Bovendien neemt hij zichzelf regelmatig op de hak. Dat valt wel in de smaak bij de festivalprogrammeurs. Fresku heeft ondertussen op bijna alle Nederlandse festivals weleens op het podium gestaan. Wie overigens een Typhoon-achtige verschijning verwacht, komt bedrogen uit. Zo aaibaar als de rapper uit Zwolle is Fresku niet.

Fresku - Bontebok - za, 18.30 u

Donkere stem: Jake Isaac

Liefhebbers van romantische zomermuziek moeten sowieso even gaan kijken bij Jake Isaac. De Engelsman heeft een prachtige diepe stem waarmee hij over allerlei genres uitwaait. Uiteraard is het soul en r&b maar het hint ook regelmatig naar Britse indierock. Deze jongen stond al op het grote Glastonbury dus het hoofdpodium van Welcome to the Village moet ook wel lukken.

Jake Isaac - Bontebok - zo, 14.00 u

Pure hiphop: Loyle Carner

Ingetogen hiphop, dat maakt Loyle Carner. De jonge Brit is al razend populair in zijn geboorteland met old school hiphop, overgoten met een Brits sausje. Dit is waarschijnlijk geen optreden waarbij de hele tent staat te springen. Meer ogen dicht en je mee laten voeren door de verhalen die Carner uitsmeert op de lome beats van maatje Rebel Kleff.

Loyle Carner - Ravenswoud - za, 20.00 u

Toon reacties