Dit moet je zien op Welcome to The Village: Rock

Vrijdag barst popfestival Welcome to The Village los in de Groene Ster in Leeuwarden. De LC loodst je deze week door het programma. Vandaag: rock.

Grote naam: Black Mountain

Black Mountain stond een paar jaar geleden nog in de grote zaal van De Oosterpoort in Groningen tijdens het Take Root-festival. Dat festival programmeert hedendaagse Amerikaanse muziek en daar valt ook Black Mountain onder. Toch was het de meeste bezoekers, die vooral voor country en Americana komen, nogal rauw op het dak. Want wat een bak herrie maakt Black Mountain! Hun album Wilderness heart uit 2010 neigde nog heel erg naar klassieke hardrock à la Black Sabbath. Het begin dit jaar uitgebrachte IV is experimenteler van aard. Al blijven de zware riffs wel de boventoon voeren. Oordoppen aanbevolen.

Black Mountain - Grootegast - za, 19.45 u

Belgische gekte: Hypochristmutreefuzz

De Belgen weten wel wat rocken is. Millionaire, Triggerfinger, Wallace Vanborn. Ze maken ingenieuze stonerrock die de botten doet schudden. In dat rijtje past ook Hypochristmutreefuzz (knappe jongen die dat om kwart over een 's nachts nog uit kan spreken). Lage bastonen, bezwerende zanglijnen en strakke drums. In oktober maakten ze al diepe indruk in Podium Asteriks als voorprogramma van IT IT Anita. De band vernoemde zich trouwens naar een bekende compositie van de Nederlandse pianist en jazzvernieuwer Misha Mengelgerg

Hypochrisymutreefuzz - Ravenswoud - vr, 1.15 u

Spannend: Protomartyr

Een van de lastiger bands in het programma dit jaar is Protomartyr, postpunkers uit Detroit die er behoorlijk hard in kunnen kleunen. Liefhebbers van het werk van bands als Joy Division en The Fall kunnen er hun hart bij ophalen. Nier per se muziek voor wie op zoek is naar een feestje. De inktzwarte teksten van zanger Joe Casey en alle kanten op schietende gitaren vragen namelijk wel wat concentratie van de luisteraar.

Protomartyr - Ravenswoud - zo, 20.15 u

Toon reacties