Dit moet je zien op Welcome to The Village: Indie

Vrijdag barst popfestival Welcome to The Village los in de Groene Ster in Leeuwarden. De LC loodst je deze week door het programma. Vandaag: indie.

Grote naam: The Boxer Rebellion/Django Django

Wat is de grootste naam op Welcome to the Village? Op de poster heeft Django Django de grootste letters gekregen. Wie kijkt naar hits zal eerder uitkomen bij The Boxer Rebellion. De Londenaren blinken uit in groots opgezette melancholie. Denk The National. Dat mogen ze zaterdag van het hoofdpodium laten rollen. Of dat tussen hits Diamonds en Big ideas ook boeiend is moet blijken. Wat dat betreft staat Django Django in ieder geval wel garant voor een feestje met hun springerige indierock maakten ze enkele jaren terug nog indruk op Into The Great Wide Open

The Boxer Rebllion - Bontebok - za, 21.15

Django Django - Bontebok - vr, 22.00 u

Hoekige gitaren: Die Nerven

De hoekige gitaar lijkt dit jaar wel een van de selectiecriteria te zijn geweest van de programmeurs. Bij nogal wat bandjes komen ze in een dwingende rol terug. Ook bij het Duitse Die Nerven. Hun postpunk klinkt in ieder geval wel lekker nerveus. Het half Zweedse, half Amerikaanse Fews gaat ook al die kant op, net als Girls Names uit Ierland en Mountain Bike uit Brussel. Wie niet het hele weekend alleen maar naar de neuzen van de eigen schoenen wil staren, doet er goed aan de tips van de afgelopen dagen nog even door te vlooien.

Die Nerven - Ravenswoud - za, 21.30 u

Fews - Ravenswoud - zo, 17.15 u

Girls Names - Ravenswoud - vr, 20.30 u

Mountain Bike - Ravenswoud - zo, 14.15 u

Gekke Roos: Tjing Tjing

Roosbeef leverde vorig jaar een prachtige plaat af: Kalf. Vol tekstuele vondsten en bloedmooi gezongen. Al zijn die twee classificaties uiterst subjectief. Er zijn net zoveel mensen die wat Roos Rebergen maakt, vervelende vals gezongen rijmelarij vinden. Het werk van André Manuel past eigenlijk wel in datzelfde frame. De twee sloegen de handen in elkaar voor Tjing Tjing, een project vol poëzie maar ook met gierende gitaren. Wie dat niet trekt, kan zondagavond kwart over zes beter even een hapje gaan eten. Maar wie ervan houdt, staat iets prachtigs te wachten.

Tjing Tjing - Blessum - zo, 18.15 u

Toon reacties